Fitte Familie

Het gezinstraject bij De Levenskunstcoach

  • Maak je je wel eens zorgen over de gezondheid van je kind?
  • Heeft je kind last van overgewicht?
  • Vraag je je af of je kind wel voldoende eet?
  • Snoept je kind te veel?
  • Lust je kind geen groenten?
  • Krijg je je gezin niet mee in jouw gezonde leefstijl?
  • Wil je weten welke invloed voeding heeft op het gedrag van je kind?
  • Heb jij zelf behoefte aan meer energie, geduld en motivatie?
  • Inspiratie nodig voor gezondere maaltijden?
  • Kun je tips en trucjes gebruiken om meer groenten te eten?

Kom aan het roer te staan
van jullie vitaliteit.
En, doe het SAMEN.
Succes verzekerd!

Het kan zomaar zijn dat een kind niet vanzelfsprekend een gezond lichaam heeft. Er kan een aantoonbare oorzaak voor zijn in de vorm van een ziekte, stoornis of trauma. Het kan ook zijn dat de oorzaak niet duidelijk is. Voor een kind is opgroeien en alles daaromheen al ingewikkeld genoeg. Kinderen en jongeren zijn zelf meestal nog niet bezig met een gezond lijf. Toch is het zo gezond mogelijk maken van dat lichaam, zeker nu het nog in groei en ontwikkeling is, van levensbelang voor hun toekomst.

Als ouders / verzorgers staan wij aan de basis van hun toekomst en hebben dus de kans hen ook op het gebied van voeding leefregels bij te brengen.
Dat dit niet gemakkelijk is mag duidelijk zijn. Overal loeren snoep en snacks en onze jeugd is er maar wat gevoelig voor. En wanneer de puberteid aanbreekt gaan ze ook nog eens veel meer ‘hangen’ en minder bewegen.

Ook kan het zijn dat je zelf niet precies weet waar het nou misgaat. Je kookt toch gezond? Je geeft ze verantwoorde tussendoortjes mee? Je zorgt dat ze sporten?

Programma's

Het is nooit te laat of te vroeg om aan een gezondere leefstijl te beginnen.

Juist omdat het een project is van jullie samen, als gezin, gaat het werken. Dit maakt het bijzonder omdat jullie onderweg in het proces elkaar meer en meer zullen tegenkomen. Soms moeten jullie ook de confrontatie aangaan, elkaar verrassen en beter leren begrijpen. Het zal jullie nog meer verbinden en sterker als gezin maken.

De Levenskunstcoach coacht, gidst en begeleidt jullie op fysiek vlak, bij het ontwikkelen van dagelijkse gezonde leefgewoontes. Op het gebied van voeding, beweging, ontspanning, slapen, hormonen.
Een gezonde leefstijl dus.

Gezonde gewoontes, die je je stap voor stap 'eigen' maakt, gaan een leven lang mee.

We gaan stapje voor stapje, op jullie manier naar de leefstijl die het best bij jullie past. We gaan kennis opdoen over wat belangrijk is en waarom. Voor je energie nu en voor je gezondheid later. Zo ga je heel anders kijken naar wat je in je mond stopt. Het traject zal er op gericht zijn om in kleine stapjes bewust te worden van je lichaam en over te gaan van ‘vullen’ op ‘voeden’. Op deze manier bereiken we vanaf nu, voor altijd, moeiteloos een gezonde leefstijl! Niet tijdelijk ‘omdat het moet’ maar voor altijd omdat je ‘het wilt’. Gewoon, omdat jullie je nog nooit zo goed en energiek hebben gevoeld.

'Aftrap' workshop
bij jullie thuis 249.50

Een leuk begin om het gezinstraject te starten is deze interactieve ochtend / middag ( 2,5 uur) bij jullie thuis in de keuken en aan de eettafel.

We beginnen in de keuken en gaan door de keukenkasten en koelkast struinen. Onderweg behandelen we weetjes over voeding. Wat zijn koolhydraten? Waar zitten eiwitten in? Waarom heb je goede vetten nodig? Etc.

Op deze ochtend of middag doen we ook per persoon een -nulmeting- op de meetschaal. In dit traject gaat het niet zozeer over de kilo’s en de calorieën maar we meten de samenstelling van het lichaam: spieren, vet, skelet, water.. Zodat we het effect van jullie leefstijlaanpassingen kunnen volgen. Dit motiveert!

Als kleine pauze / onderbreking doen we wat ‘opfris’ oefeningen buiten.

We maken vervolgens een eerste opzetje van ieders persoonlijke S.M.A.R.T plan. Wat wil jij bereiken, waar wil je naartoe, hoe ga je dat doen, hoe ga je dit meten, wanneer is het je gelukt?

We sluiten de workshop creatief af met het maken van een persoonlijk ‘visionboard’. Deze kan geïnspireerd zijn op je SMART-plan (het doel dat je wilt bereiken). Maar het kan ook al knippend scheurend, plakkend, schrijvend, etc. ontstaan. Ik breng spullen mee maar je kunt ook zelf al plaatjes of boekjes verzamelen die je leuk vind.

Samen koken en eten verbindt