Over Katinka

Mijn naam is Katinka Dekkers (50), moeder van een dochter (17) en een zoon (15).
Als leefstijl- en vitaliteitsspecialist, voel ik mij een levenskunstenaar.

Wanneer jij wilt weten hoe dat voelt, ben ik jouw bewustmaker, spiegel, deuropener, wegwijzer of vuurtoren op weg naar een vitale leefstijl. Met mijn achtergrond en ervaring als kok, yogadocent, mindfulnesstrainer en coach heb ik een goed gevulde gereedschapskist voor een integrale aanpak van jouw vitaliteitswens. Bovendien ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van het zoeken naar een gezond gewicht, balans in werk – gezin, lichaam – geest, belasting – belastbaarheid. Daarnaast ondervonden we thuis dat een supergezonde leefstijl een wereld van verschil maakte in het leven van mijn puber-zoon met narcolepsie.

Naast mijn werk als leefstijlcoach en vitaliteitstrainer geef ik yogalessen en verdiep ik via verdere studie mijn kennis over slaap, voeding en mindset.

Een groot deel van mijn leven was ik een zogenoemde ‘jojo-er’. Ik kon iedere keer met een nieuw ‘dieet’ kilo’s afvallen. Maar altijd weer was het van tijdelijke aard en viel ik terug in oude gewoontes. Uiteindelijk ben ik er dus achter gekomen dat diëten/lijnen, of hoe we het ook willen noemen, geen lange termijn oplossing biedt. Sterker nog, het deed mijn lichaam meer kwaad dan goed. Mijn energiepeil daalde de afgelopen decennia regelmatig naar het nulpunt. Dit terwijl ik toch dacht heel goed bezig te zijn met mijn periodes van intensief sporten en afvalshakes. Onvermijdelijk gevolgd door een nóg langere periode van niets doen waarin de kilo’s er weer aankomen, mèt een paar extra.

Ook een burn-out maakte ik door. En een aantal jaar later bijna nog een keer toen mijn zoon de diagnose Narcolepsie kreeg. Zijn ziekte trok een zware wissel op ons hele gezin en het scheelde niet veel of we gingen er allemaal, op onze eigen manier, aan onderdoor. In de zomer van 2018 was het genoeg. Lees mijn verhaal over de weg naar minder gewicht, meer energie en een Duurzaam Vitale Leefstijl via de link hieronder. Samengevat: door mijn lichaam de voeding en verzorging te geven waar het recht op heeft kan ik bergen verzetten en maak ik veel gemakkelijker gezonde keuzes, niet omdat het MOET, maar omdat ik het zo WIL. En dit straal ik weer uit naar mijn gezin en mijn omgeving. Het werkt aanstekelijk ;-). Via de link rechtsonder kun je lezen hoe jouw verhaal verder kan gaan.

Ik durf mijn zoon zomaar de jongste vitaliteitscoach van Nederland (of zelfs de wereld) te noemen. Hij viel 30 kg af, gebruikt bijna geen medicatie meer voor zijn Narcolepsie (en dat was héél véél), heeft veel meer energie, kan zich veel beter concentreren, gaat weer graag naar school, maakt nieuwe vrienden en heeft grote dromen voor de toekomst. Hij wil graag anderen inspireren door zijn verhaal te delen.
We zijn een team inmiddels en het is niet altijd duidelijk meer wie nu wie coacht.
Lees Ivan’s verhaal via de link hier linksboven.