• Kickstart Vitaliteitsweekend

 • Stel het je voor:
  Een weekend waarin ontspanning het doel is. Een weekend gevuld met aandacht voor jezelf. Er kan van alles maar er hoeft niets. Het is op een adembenemend mooie plek. Het is best dichtbij en voelt als ’thuiskomen’. Tegelijkertijd ben je er tóch he-le-maal uit in de prachtige Franse Ardennen .

  Af en toe ben je er even ‘helemaal klaar mee’, moe, niet lekker in je vel, de batterij moet worden opgeladen.
  Vaak is het dan makkelijk om aan een leefstijlverandering te beginnen; wat eerder naar bed, wat meer bewegen, gezonder eten….
  Helaas gebeurt het ook regelmatig dat deze omschakeling van korte duur blijkt. Er is dan iets meer nodig; een zogenaamde ‘reset’ van het lichaam en/of een ‘mindset’ van het brein. Wanneer je wilt werken aan duurzame vitaliteit is het zaak om een wat grondiger fundament te leggen. Dit weekend zal zomaar deze basis kunnen zijn.

  In dit weekend kun je gewoon heerlijk komen ontspannen en genieten van het even ‘er uit zijn’.
  Gedurende het weekend is er zoveel vrije ruimte als je wilt. Niets is verplicht en veel is mogelijk. Lekker luieren, lezen, wandelen, etc.

  Ook kun je wat dieper gaan en de focus helemaal op jouw vitaliteitswens leggen. Wat is je verlangen? Waar zit je grootste struikelblok? Hoe zorg je ervoor dat goede intenties deze keer echt blijvende gedragingen worden?

  Verandering is ècht mogelijk en daar is niet eens zoveel wilskracht of doorzettingsvermogen voor nodig. Er zit een fascinerende wetenschap achter goede gewoontes en vaste routines. Nieuwe gewoontes zijn wel zeker aan te leren. Wanneer je intrinsiek gemotiveerd bent om je energiepijl flink op te schroeven, kun je kiezen voor coaching. Dan is dit weekend een mooie start van de rest van je vitale leven.

  “Jij staat op nummer 1 dit weekend!”

  Casa Caminante / Het Huis van de Reiziger
  in Grandrieux, Noord Frankrijk.

  Op drie en een half uur rijden van Utrecht ontdek je deze bijzondere plek aan de rand van de Noord Franse Champagne Ardennen. De weidse omgeving met heuvels en de absolute rust bezorgen je een gevoel van totale vrijheid. We verblijven in de tweehonderd jaar oude, stijlvol gerenoveerde, voormalige Franse bouwval ‘Casa Caminante’ van Sylvia en Frans. Na een paar nachten in deze bijzondere omgeving ben je weer terug bij  alles wat belangrijk is in het leven. Volop genieten in de smaakvol ingerichte kamers, de groene omgeving, bij het kampvuur of voor de open haard. Het huis is geschikt voor 14 personen, heeft 6 slaapkamers, 4 douches binnen en 4 toiletten. Tevens beschikt het huis over een grote eettafel met open haard, zitkamer, compleet ingerichte keuken, grote tuin, een grote yoga ruimte in de achtertuin, fietsen, jacuzzi en sauna.

  “Wij zijn er voor jouw

  ontspanning en vitaliteit:

  Sylvia en Frans
  Gastvrouw en -heer des huizes
  Wereldse plek

  Casa Caminante….l’histoire……

  Casa Caminante is aangekocht in september 1989, gespeurd via een advertentie in de Volkskrant onder de rubriek “huizen te koop in het buitenland”.

  Het huis bestaat feitelijk uit twee losse delen, het eerste is het bakstenen gedeelte, waar zich o.a. de entree, de sfeervolle keuken, de zitkamer en drie slaapkamers bevinden.

  Het tweede gedeelte, zo’n zeven jaar later aangekocht, is de grote oude koeienschuur waar zich nu o.a. de rode kamer (eetkamer), de wijnkelder, twee slaapkamers en badkamer bevinden. 


  Weelderig
  Ten tijde van de koop was het huis niet meer dan een bouwval van 200 jaar oud en zo’n 40 jaar niet meer bewoond, gas water  en elektra ontbraken en zo was er geen enige vorm van riolering. Een ingestort dak, vervallen bouwmuren en het ontbreken van ramen en deuren, gaven de natuur vrij spel om de vegetatie binnen weelderig te laten groeien. Het verbouwen kon beginnen. Het eerste en tweede gedeelte stonden los van elkaar, maar door het maken van een doorbraak werden deze beide delen met elkaar verbonden.

  Reizen
  De naam van het huis “Casa Caminante” is Spaans voor “Huis van de Reiziger”. Na vele jaren van verbouwen is het huis meegegroeid met de vele reizen die wij in vele jaren hebben gemaakt en is het geworden tot wat het nu is. Een huis vol verhalen, voortvloeiende uit in het huis aangebrachte materialen en inrichting…kortom een huis met een ziel!

  We wensen je een verblijf dat je verwachtingen overtreft. Moge de ziel van Casa Caminante je tillen over grenzen die hier niet bestaan.”

  Katinka
  Yoga / Coaching / Voeding

  Mijn naam is Katinka Dekkers, moeder van een dochter (17) en een zoon (16). Geboren en getogen Rotterdamse en na omzwervingen door het land, in Gouda neergestreken. Als leefstijl- en Vitaliteitsspecialist en met mijn achtergrond en ervaring als kok, yogadocent, mindfulness trainer en coach heb ik een goed gevulde gereedschapskist voor een integrale aanpak van jouw vitaliteitswens. Samen vinden we de dieperliggende oorzaken van je disbalans,  je leefstijl gerelateerde klachten, ziektes, vermoeidheid, overgewicht. stressklachten, gebrek aan energie, etc.
  Eén van mijn favoriete uitspraken is:

  “Het is tijd om het rustig aan te doen. Juist wanneer je daar geen tijd voor hebt.”

  Yoga & Meditatie

  Er worden dagelijks twee yogalessen aangeboden. In de ochtend / middag een actieve flow-les. In de avond een zachte yin- of restorative les, die we afsluiten met een meditatie.

  Eten & Koken

  Onze maaltijden bestaan natuurlijk uit energierijke voeding, rekeninghoudend met het seizoen en de omgeving. Op zaterdag ben je uitgenodigd om in de namiddag samen met Katinka de keuken in te duiken voor het bereiden van het diner. Zij zal ondertussen haar weetjes en kennis over vitale voeding met je delen en je krijgt informatie over de belangrijke voedingstoffen en vitamines en mineralen die je lichaam minimaal nodig heeft. Ook kan ze je de fijne kneepjes van het koks-vak bijbrengen zodat je thuis ook weer wat enthousiaster achter het fornuis springt.

  Leefstijl- Voedingsanalyse

  Wanneer je wenst maak je een afspraak met Katinka voor een persoonlijke LVA (Leefstijl- en Voedings-analyse). Voor aanvang van het weekend krijg je van haar dan al een uitgebreid intake-formulier dat je thuis op je gemak, en naar alle eerlijkheid, kunt invullen. Je ontdekt in dit weekend zomaar een aantal verrassend kleine aanpassingen die je al een heel stuk op weg zullen helpen naar een vitalere leefstijl.

  Privé Coaching of Begeleiding

  Wanneer je al onderweg bent in een traject met De Levenskunstcoach of als je een andere vraag hebt waarbij je een nieuw inzicht kunt gebruiken, kun je een coachsessie boeken bij Katinka. Dit kan ook ter plekke nog.
  Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • Een G.R.O.W.-coaching. We gaan dan in op; Wat is je doel? Wat is de stand van zaken? Welke mogelijkheden zijn er? Welke acties ga je inplannen?
  • Een ‘schaalwandeling’ lekker in de Franse buitenlucht. Het doel hier is het visualiseren en ervaren van haalbare kleine stappen op weg naar je doel.
  • Maak je eigen je eigen S.M.A.R.T plan. Via een SMART-plan maak je je doel helder en bereikbaar. De afkorting betekent Specifiek (omschrijf je doel zo duidelijk mogelijk), Meetbaar (hoe ga je resultaat checken), Acceptabel (is je doel het nastreven waard), Realistisch (een bereikbaar doel motiveert, waar leg je de lat) en Tijdgebonden (wanneer is het doel behaald).

  Visionboard

  Gedurende het weekend zou je ervoor kunnen kiezen om te werken aan een visionboard. Een creatief proces van ‘lekker ouderwets knutselen’; knippen, scheuren, plakken en schrijven. De kracht van een visionboard is je droom / doel / wens / verlangen duidelijk te maken.

  Weer thuis geef je jouw visionboard een prominente plek, zodat het regelmatig je blik vangt. Het dagelijks bewust, èn onbewust zien van dit board zorgt ervoor dat de dingen die jij wenst (die op het board staan) eigenlijk al een feit zijn.

  Dit stimuleert positieve gevoelens en gedachtes waardoor zaken die eerst onmogelijk leken, nu wel mogelijk worden.
  Het visionboard geeft je de stimulans en de kracht om je doel(en) te bereiken.

  Het creatief bezig zijn werkt bovendien meteen al helend en ontspannend.

  Massage & Ontspanning

  Reflexzonetherapeute Claudia is gedurende het weekend aanwezig om jullie een massage te geven. Naast de inclusief- massage van 45 minuten is ze misschien ook nog extra te boeken voor verschillende behandelingen; een voetreflex- of een rug/nek/schoudermassage ( 25 / 45 / 60 minuten)

  Bij Katinka kun je een privé ontspanningssessie boeken waarin ademoefeningen, begeleide meditatie of mindfulness geoefend of genoten kunnen worden. (30 / 45 / 60 minuten)

  Praktische gegevens

  Aankomst is, naar keuze, op donderdagavond v.a. 20:00 of vrijdagochtend voor 12:00. Vertrek vanaf zondagmiddag 14:30.

  Inbegrepen:

  Adembenemende omgeving
  Verblijf inclusief bedlinnen
  Gebruik van sauna en jacuzzi
  Drie energierijke maaltijden per dag
  Thee, water, koffie ‘à volonté’
  4 yoga/meditatielessen
  1 massage van 35 minuten
  Visionboard maken
  Samen koken met keukentechnieken en voedingsweetjes

  Bij te boeken:

  • Rug-nek-schouders of voetreflexmassage
  • Coachgesprek/-wandeling
  • S.M.A.R.T.-plan
  • Gepersonaliseerd voedings- of beweegplan voor thuis
  • privé-ontspanningssessie
  • Leefstijl- en Voedingsanalyse

  Kosten:

  Aankomst op donderdagavond: € 550
  Aankomst vrijdagochtend € 495

  Neem iemand mee en krijg samen € 50 korting ( € 25 p/p )

  Wat wordt er van jou verwacht?

  • Je komt met de trein, met eigen vervoer, of je carpoolt natuurlijk.
  • Je bent gemotiveerd om zo veel mogelijk te genieten.
  • Je bent bereid om in kleine stapjes buiten je comfortzone te gaan.
  • Je geeft je grenzen aan.
  • Je gaat met een schat aan ontspanning en motivatie naar huis

  JA, IK GA MEE!