De eerste dag…

De eerste dag..

9:00 Ik fiets door nattige mist ‘naar kantoor’. In mijn buik: ‘de kriebels’. In de fietstassen laptop, meetschaal (véél meer dan een weegschaal) en lunch.

De eerste werkdag van 2020. De eerste dag in mijn tastbare coachpraktijk.
De eerste officiële dag van De Levenskunstcoach Zo gaat vandaag ‘de boeken in’.

Een nieuwe start. Een nieuwe toekomst. Een logisch gevolg van mijn leven tot nu toe.
Dromen, doelen, goede voornemens op deze dag? Precies zo doorgaan, op deze manier. Blijven luisteren naar mijn lichaam. Blijven dromen. Blijven keuzes maken. Blijven durven. Blijven gaan!

Het afgelopen jaar begon eigenlijk in augustus 2018. Ik visualiseerde het leven dat ik zou willen voor mijn kinderen, voor mezelf.
Ik schreef een lijstje, niks virtueels, gewoon ècht op papier, met een vulpen. Ik prikte het op mijn bord, daar waar ik het dagelijks zag.
Ik maakte een visionboard, ook ècht, knippen, scheuren, plakken en kleuren. Ik hing het op, ook op een plek waar het meerdere keren per dag mijn blik zou vangen.

Nu, nog geen anderhalf jaar later, zijn veel punten op mijn lijstje
al werkelijkheid:
Het gaat 100% beter met mijn kind, ik verliet de horeca, deed een opleiding tot leefstijl-/vitaliteitscoach, doe nóg meer yoga, doe nóg veel meer dingen die ik leuk vind, mijn lichaam is véél lichter en gezonder, ik heb bergen energie, ik ben zelfstandig ondernemer, ik heb veel meer tijd voor thuis en mijn kinderen, ik heb mega veel leuke dingen in het vooruitzicht, ik slaap beter, ik drink veel minder, ik eet veel gezonder, ik beweeg veel vaker, ik heb nauwelijks last van stress, ik heb geen buikpijn/hoofdpijn/maagpijn meer, ik zit in de flow!

Samengevat: door mijn lichaam de voeding en verzorging te geven waar het recht op heeft kan ik bergen verzetten en maak ik veel gemakkelijker gezonde keuzes, niet omdat het MOET, maar omdat ik het zo WIL.

Wat zijn jouw dromen, verlangens en voornemens?